Chicken Tikka Masala


Chicken Tikka Masala.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter + 24 timer i køleskabet til marinering af kyllingen.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Lettere forsinket er hermed opskriften på Chicken Tikka Masala. I denne udgave er den lavet med krydrede ris til, men ganske almindelige basmatiris er nu heller ikke helt ved siden af, hvis det er.

Tandoorikylling
2 kg kyllingebryst
1/2 citron
1 tsk salt
30 g ghee
2 spsk ingefærpasta
4 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk stødt paprika
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk chilipulver
1 nip stødt nellike
4 dl yoghurt

Chicken Tikka Masala
1 dåse hakkede tomater
1/2 liter madlavningsfløde
2 kg tandoorikylling
Salt
Peber
Frisk koriander, grofthakket
30 g ghee
2 fed hvidløg, finthakkede
1 rød chili, finthakket
2 spsk stødt spidskommen
2 spsk stødt paprika

Krydrede basmatiris
400 g basmatiris
30 g ghee
10 grønne kardemommekapsler
1 tsk stødt nellike
4 laurbærblade
2 tsk stødt kanel
2 tsk fennikelfrø
1 tsk sennepsfrø
9 dl vand

Tandoorikylling
Bland ingefærpasta, hvidløg, paprika, kanel, spidskommen, koriander, chili og nelliker i en morter. Bland det herefter med yoghurten.

Rids kyllingen og smør dem med den halve citron. Læg dem herefter i yoghurtmarinaden natten over.

Varm ovnen op til 230 grader og læg kyllingestykkerne på en rist, men med en bagplade nedenunder. Smid et stykke bagepapir på bagepladen, så er den nemmere at rengøre efterfølgende. Ind i ovnen i ca. 40 minutter, så er kyllingen klar. Hvis den skal bruges i Chicken Tikka Masala, så skal den skæres i mundrette stykker efterfølgende.

Chicken Tikka Masala
Opvarm ghee’en i en gryde og tilsæt hvidløg og chili. Lad det svitse i et minut, inden paprika og spidskommen tilsættes, hvorefter der svitses videre i 1/2 minut.

Tilsæt de hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det simre i 6–7 minutter til saucen er blevet lidt tykkere. Smid kyllingen i og lad det simre videre i 2–3 minutter, inden der smages til med salt og peber. Drys herefter med koriander og server med ris.

Krydrede basmatiris
Bland de tørre krydderier, med undtagelse af laurbærbladene, i en morter – pil kardemommekapslerne fra bagefter, men nulr kornene ned i krydderiblandingen.

Opvarm ghee’en i en pande og tilsæt krydderiblandingen samt laurbærblade. Tilsæt risene og rør godt rundt, så alle bliver fedtet ind. Tilsæt så vandet, læg låg på og kog i 12 minutter, hvorefter risene skal stå 10 minutter efterfølgende inden de serveres.

Opskrifter under inspiration fra “Curry” – forfatteren er mig ukendt.

Advertisements

En mening om “Chicken Tikka Masala”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s