Lam Dhansak i okseudgave


Lam Dhansak i okseudgave.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

700 g lammekølle i tern – eller du kan, som vi gjorde, bruge en omgang oksekød i gode tern
1 spsk hvidløgs- og ingefærpasta
5 grønne kardemommekapsler
200 g gule linser
100 g græskar, skrællet, uden kerner og i mindre tern
1 gulerod i tern
1 tsk bukkehornspulver
1/2 liter vand
1 stort løg i skiver
30 g ghee eller smagsneutral olie
2 fed hvidløg, finthakkede
Salt
Peber
1 bdt frisk koriander
1 tsk stødt garam marsala
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chilipulver
1 tsk stødte gurkemeje
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk stødt nellike

kom kødet og lidt salt i en stor gryde, hæld vandet derned så kødet dækker, og bring det så i kog. Skru ned og lad det simre og tilsæt så hvidløgs- og ingefærpastaen og de hele kardemommekapsler. Lad hele molevitten simre i 30 minutter eller deromkring. Skum overfladen for urenheder fra tid til anden.

Kom i mellemtiden linser, græskar, gulerod og bukkehornspulver i en anden stor gryde og hæld vand ved, så det er dækket. Bring det i kog og skru ned, så det kun lige simrer. Lad det simre i 20–30 minutter til linserne er møre. Hæld evt. lidt ekstra vand ved, hvis det er ved at koge tør.
Kom derefter blandingen i en blender og blend til en lind masse.

Men ovenstående er i fuld krig med at simre løs, kommes løget i en skål, drysses med 1 tsk salt og trækker i fem minutter. Pres derefter væsken fra løget.

Smelt ghee i en sauterpande, tilsæt løget og lad det svitse i 2–3 minutter. Tag herefter løgene fra varmen. Tag 1/3 helt fra panden, men tilsæt hvidløg til de resterende 2/3 løg, som endnu er på panden. Tilsæt de stødte krydderier og svits i yderligere 2 minutter.

Tilsæt så kødet og lad det ruske rundt i yderligere 2 minutter, hvorefter linsesaucen tilsættes. Varm det hele godt igennem, og put den hakkede friske koriander deri som det sidste lige inden retten serveres med naanbrød eller ris. Saucen er ikke så vandet igen, så egentlig synes jeg, at naanbrød fungerer bedst.

Opskrift-inspiration er hentet i “Curry”.

Advertisements

En mening om “Lam Dhansak i okseudgave”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s