Mad fra den spanske hjemmefront | Nerja Part II

Som beskrevet i det foregående indlæg her på bloggen, så var det ikke overdrevet brug af restaurationer, som blev kendetegnende for vores lille tur til de varme lande. Derfor følger her et par billeder med tilhørende opskrifter til nogle af de retter, som jeg tilberedte til den lille familie hjemme i lejligheden. I øvrigt er det meeeget nemmere at lave mad, hvis det er med havudsigt og 28 grader!

Kylling på den rare måde

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

2 kyllingebryster – eller 4 hvis man er meget sulten, og virkelig godt ka’ li’ (og ikke mindst ka’ få fat i) rigtig go’ kylling med skind, men uden ben
Salt
Peber
Smør
Olie
Frisk pasta
1 1/2 dl madlavningsfløde
1 solidt glas hvidvin
1 fed hvidløg
2 finthakkede løg

Sæt vand til at koge, og kog pastaen aldente deri. Hvis du er nogenlunde hurtig på fingrene (og evt. har forberedt løg osv. en smule på forhånd), så laver du resten, mens du venter på, at det koger.

Opvarm en pande ved høj varme og smid kyllingebrysterne på med skindsiden nedaf. Kyllingerne skal du i øvrigt lige have krydret med salt og peber. Når skindet er gyldent og sprødt, så vender du dem, og tilsætter evt. lidt smør og olie. Kyllingen steges nu færdig.

Når kyllingen er færdig, sættes den til side og holdes varm. Smelt derefter yderligere lidt smør og olie på panden og tilsæt løgene. Svits dem til de er klare, og smid så hvidløg ned til dem. Steg videre i et minut eller to. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen koge fra. Tilsæt så fløden og lad det simre ved svag varme til saucen får den rette konsistens. Smag til med salt og peber.

Bland sauce og pasta og server sammen med kyllingen og den resterende hvidvin, som ikke røg i maden (eller halsen) undervejs i tilberedningen.


Kylling med skind, men uden ben – gid man kunne købe dem her i Danmark i stedet for det såkaldt “neutralmarinerede”!


Den færdige ret – og havudsigten i baggrunden (hvis ikke det var fordi den lille familie stod i døren).

Spansk risefest (i en helt autentisk udgave)

Opskriften finder du her, da retten allerede har været præsenteret på bloggen her. Men der er nu noget ekstraordinært over retten, når den bliver serveret på den spanske sydkyst!


Den helt og aldeles autentiske spanske risefest.


– Og retten undervejs i tilberedningen …

Sagen er bøf

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

2 entrecoter i herrestørrelse af go’ kvalitet (vi strøg afsted med to bøffer på hver 500 g)
Kartofler
Olivenolie
Salt
Peber
1 grofthakket løg
1 dåse hakkede tomater
Lidt chili

Start med kartoflerne: Vask dem grundigt og skær dem i mundrette stykker. Kyl dem på en pande, som er varmet ved jævn til stærk varme, og hvor der er lidt olie på. Lad dem “simre” under omrøring fra tid til anden til de er møre – en halve time til 40 minutter er nok ikke helt ved siden af. De skal være gyldne og sprøde på ydersiden.

Så er det saucens tid: Opvarm olie på en pande og tilsæt løgene, som klares deri. Tilsæt så tomater og chili og lad det simre til det skal bruges – gerne omkring de 30–40 minutter også. Smag til med salt og peber. Konsistensen skal være god og tyk, så det nemt sidder fast på kartoflerne.

Og så til bøfferne: Giv dem et skud salt og peber og smid dem på en brandvarm pande i cirka 2 minutter på hver side. Lad dem herefter trække i 5 minutter og du er klar til et herremåltid!


Bøffer af den helt fænomenale slags undervejs.

Spansk tortilla

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Kartofler – omkring 500 g er nok ikke helt ved siden af
6 æg
1 stor tomat i små tern (befriet for kernerne, da disse nemt bliver bitre under tilberedning)
1 rød peberfrugt i fine tern
1 løg, finthakket
1 1/2 dl mælk
Olivenolie
Salt
Peber
Hakket persille

Kog kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Opvarm olie på en pande ved svag til jævn varme, og svits løgene deri til de er klare. Tilsæt så peberfrugten og tomaten.

Pisk æg, 2/3 af den hakkede persille og mælk sammen og lad det dumpe ned på panden sammen med de ting, som er derpå i forvejen. Krydr med salt og peber.

Lad det simre til overfladen på æggeblandingen bliver nogenlunde fast. Læg herefter en tallerken oven på med “serveringssiden” ned mod panden. Vend panden i et snuptag, smid panden tilbage på blusset og lad æggekagen glide tilbage på panden, så også den anden side kan få et skud varme.

Drys med friskhakket persille og servér.


Køn er retten ikke, men den smager sgu’ meget godt – specielt med udsigt over havet og hvidvin i koppen!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s