Kylling med mandler og sherry


Kylling med mandler og sherry.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter.

2 kyllingelår med brystben
3 gulerødder
3 fed hvidløg
2 store løg
Olivenolie
50 g smuttede mandler
1 spsk honning
1 tsk safran
2 dl sherry
2 æggeblommer
Frisk timian
2 spsk creme fraiche 38%
Saften fra 1/2 citron
Salt
Peber

Pak og hak løgene (begge typer), og skræl gulerødderne, som skæres i grove stykker. Svits dem i en stor gryde eller sauterpande, og stil dem derefter til side.

Spæd til med yderligere lidt olie på panden/gryden, og brun kyllingestykkerne.

Kom løg, hvidløg, grofthakkede mandler, timian, honning, safran og sherry ned til kyllingen, læg låg på og lad det simre i 30–35 minutter.

Tag kyllingen op, og kør derefter saucen i en blender sammen med æggeblommer og creme fraiche. Smag til med citronsaften samt salt og peber.

Hæld saucen tilbage over kyllingen, og varm igennem.

Servér sammen med kogte ris.

Opskrift på det kraftigste inspireret af Claus Meyers’ opskrift i “Almanak”.

Reklamer

En mening om “Kylling med mandler og sherry”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s