Osso Buco med gremolata og kartoffelmos med peberrod


Osso Buco med gremolata og kartoffelmos med peberrod.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
45 minutter.
Tilberedningstid: 180 minutter.

Efteråret er kommet, så der var simremad på menuen. Og kan man skyde simremads-sæsonen bedre i gang end med en omgang Osso Buco på helt klassisk maner? Det ta’r en hulens tid at lave, men det smager virkelig også godt – og så er der jo ingen der siger, at man behøver at stå og glo ned i gryden i alle 180 minutter. I øvrigt, så er det risotto ala milanese, som vist er det helt korrekte at servere til, men i denne omgang, så blev det altså kartoffelmos i stedet for.

Osso Buco
6 stykker osso buco
Mel
Salt
Peber
Olie
5 gulerødder
5 stængler blegselleri
1 knoldselleri
4 løg
2 dåser hakkede tomater
150 g tomatpure
5 fed hvidløg, finthakkede
5 dl hvidvin
1 liter oksebouillon

Kartoffelmos med peberrod
3 kg bagekartofler
1/2 frisk peberrod
Smør
Mælk
Salt
Peber

Gremolata
1 bdt hakket persille
4 fed hvidløg, finthakkede
Saften fra en citron

Osso Buco
Vend kødet i en blanding af mel, salt og peber og brun dem i rigelig olie til overfladen er sprød og gylden. Læg herefter kødet til side.

Spæd evt. til med yderligere lidt olie, og svits herefter de finthakkede løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt så de resterende grøntsager og lad det svitse videre i yderligere et par minutter, hvorefter hvidvin, tomater, tomatpure og bouillon.

Læg kødet tilbage i gryden og sørg for, at det er dækket af saucen. Skru helt ned for varmen, så det kun lige bobler videre, og lad det så simre i min. 2 1/2 time.

Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos og gremolata.

Kartoffelmos med peberrod
Kog kartoflerne møre, og mos dem så. Tilsæt fintrevet peberrod og rør det godt rundt i mosen. Tilsæt så en god omgang smør og mælk lidt af gangen, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Gremolata
Bland den finthakkede persille med det finthakkede hvidløg og citronsaften, og gremolata’en er klar til servering.

Reklamer

2 meninger om “Osso Buco med gremolata og kartoffelmos med peberrod”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s