Marsala- og svampelasagne

Antal personer: 6–8 personer.
Forberedelsestid:
45 minutter + 1 time til iblødsætning af svampene.
Tilberedningstid: 100 minutter.

Som den mere trofaste læser her på bloggen vil vide, så kom mine kære forældre forbi for at passe den førstefødte, mens kæresten og undertegnede tog en smut ud at spise og i biografen. Lækkert! Men mad skulle de jo have alligevel herhjemme, så den stod på marsala- og svampelasagne, som kunne tilberedes allerede om formiddagen, og blot smides i ovnen om aftenen.

Lasagneplader
Bechamelsauce (ja, her blev der snydt på det groveste med en færdigkøbt)
Revet ost
6 spsk olivenolie
4 fed hvidløg, finthakkede
2 stor løg, finthakkede
50 g tørrede svampe
1 kg hakket kyllingekød
250 g prosciutto
2 1/2 dl marsala
3 spsk friskhakket basilikum
3 dåser hakkede tomater
6 spsk tomatpure

Læg svampene i blød i lunken vand i min. 1 time, og knug dem herefter fri for vandet. Hak dem groft.

Opvarm olie i en stor gryde, og svits svampe, løg og hvidløg i 5 minutter. Tilsæt så kylling og bacon og svits det ved svag varme i 10–12 minutter. Rør marsala, tomater, tomatpure og basilikum i og lad saucen simre i 45 minutter. Smag til med salt og peber.

Smør et fad med lidt olivenolie og hæld et par skefulde sauce i. Bland lidt bechamelsauce i også, og læg så et lag lasagneplader på. Forsæt efter samme fremgangsmåde, til der ikke er mere sauce. Det øverste lag skal dog være sauce og ikke lasagneplader.

Fordel revet ost på toppen, og smid fadet i ovnen i noget der minder om 45 minutter til osten er gylden og sprød. Nåh ja, og ovnen skal være 200 grader varm.

Vupti: Børnepasser-menuen er klar til servering.

Opskriften er lavet med kraftig inspiration fra en opskrift i “Pasta” – en lille rød kogebog, som jeg simpelthen ikke kan gemmeskue hvem er forfatteren bag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s