Urtepanerede rødspættefileter med selleri- og æblesaute


Urtepanerede rødspættefileter med selleri- og æblesaute.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 25 minutter.

Sjældent har jeg set den førstefødte spise så meget til aftensmad. Fire store portioner røg der indenbords. Og det var både grøntsager og fisk! Forældrene og oldemor, som var på besøg, gjorde også et godt indhug – så alt i alt en succesrig menu.

8 friske rødspættefileter
1 bundt dild
1 bundt persille
Rasp
2 æg
Smør
1 knoldselleri
4 æbler
Olie
1 glas hvidvin

Hak dild og persille og bland det med raspen. Pisk æggene sammen, vend fisken heri og derefter i rasp-blandingen. Opvarm smør og lidt olie på en meget varm pande, og giv fisken en omgang på den til den er gylden og sprød. Vend den og giv den samme tur på den anden side. Omkring 2 minutter på hver side bør være nok – fisken bliver hurtigt lidt kedelig, hvis den får for meget.

Skær selleri i små tern, og smid dem i en wok, hvori der er opvarmet lidt olie. Svits dem til de er gyldne og sprøde, og kom så et glas hvidvin deri. Kog hvidvinen næsten helt væk, inden æble tilsættes.
Varm det godt igennem – dog uden at æblerne når at koge i smadder. Der skal stadig være masser bid i retten.

Reklamer

3 meninger om “Urtepanerede rødspættefileter med selleri- og æblesaute”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s