Scallopine alla Bolognese med sprødsteg polenta og salat med figner


Scallopine alla Bolognese med sprødsteg polenta og salat med figner.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + i køleskabet natten over for polentaens vedkommende.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Scallopine alla Bolognese finder du opskriften på her. Resten af opskrifterne finder du som vanligt nedenfor.

Sprødstegt polenta
300 g minutpolenta
1 liter hønsebouillon
Salt
Peber
2 fed hvidløg
Smør
Olie

Salat med figner
2 bakker blandede salater
8 figner
6 skiver parmaskinke
1 1/2 spsk sennep
2 spsk hvidvineddike
3 spsk olivenolie
3 spsk flydende honning

Sprødsteg polenta
Kog bouillonen op og tilsæt polentaen. Rør kraftigt rundt i et minut inden du tager det af varmen. Tilsæt så de finthakkede hvidløg og en god klat smør, og smag til med salt og peber.

Beklæd et godt stort fad med bagepapir i bunden, og hæld polentaen deri. Glat overfladen og dæk fadet med husholdningsfilm. Kyl i køleskabet natten over.

Dagen efter skæres polentaen i firkanter, eller de kan stikkes ud med anretter-ringe.

Opvarm en god klat smør og lidt olie på en varme ved stærk varme, og steg polentaen til den er sprød og gylden. Vend dem og gør det samme på den anden side.

 

Salat med figner
Vask salaten og hæld den i en skål. Skær fignerne i 8 stykker pr. figne og smid dem efter salaten. Samme vej skal parmaskinken, som du lige skal skære i strimler inden da.

Bland eddike, olie, honning og sennep og hæld det over salaten.

Salaten er inspireret af en opskrift af Louisa Lorang fra kogebogen “Vild med grønt”.

 

Reklamer

En mening om “Scallopine alla Bolognese med sprødsteg polenta og salat med figner”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s