Indisk-inspireret kartoffel- og blomkålsret med hjemmebagte chapati


Indisk-inspireret kartoffel- og blomkålsret med hjemmebagte chapati.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 25 minutter.

4 tsk olie
1 tsk sennepsfrø
600 g kartofler skåret i stykker på 2 gange 2 cm
1 1/2 tsk friskrevet ingefær
4 fed hvidløg, finthakkede
2 små løg, finthakkede
1 lille grøn chili, finthakket
2 tsk gurkemeje
2 tsk spidskommen
Lidt salt
600 g blomkål
1 tsk garam marsala
Frisk koriander til pynt

Opvarm olie i en gryde ved middel varme, og tilsæt sennepsfrøene. Giv dem 30 sekunder til de begynder at dufte. Kom så kartoflerne i og skru op for varmen. Rør rundt i 5–6 minutter til kartoflerne begynder at blive let gyldne. Alt i mens kartoflerne steger på livet løs, bringes 3 dl vand i kog – hold det varmt bagefter, hvis det koger inden du skal bruge det senere i opskriften.

Tilsæt ingefær, hvidløg, chili og løg til kartoflerne, og steg videre i 5 minutter. Så skal gurkemeje, spidskommen og salt i, og til slut blomkål. Steg i 3 minutter. Hæld det kogende vand ved og kog under låg i 10 minutter til grøntsagerne er møre.

Rør garam marsala i og drys med friskhakket koriander.

Server sammen med chapati.


Opskriften på chapati’erne finder du her.

Inspiration til opskriften på selve retten er hentet i bogen “Easy Indisk” af Manju Malhi.

Reklamer

En mening om “Indisk-inspireret kartoffel- og blomkålsret med hjemmebagte chapati”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s