Fødselsdagsmenuen

Forretten til aftenens fødselsdag: Andelevermousse på smørstegt brød med portvinssky, brøndkarse og frisk trøffel. Find én fejl på billede – se svaret længere nede i indlægget.

Fødselsdagsmenuen bestod af tre retter. Eller det vil sige, at reelt var der fire, men den ene blev serveret meget tidligt på eftermiddagen, og de andre tre som en del af samme menu. Den eneste opskrift der dog direkte kommer her er forretten, da alle de andre retter faktisk allerede er at finde her på siden.

Kald menuen for en “Fransk-italiensk-kombi-fusions-agtig” sag, og du er ikke helt gal på den.

Eftermiddagskage
Fransk citrontærte (opskrift her)

Forret
Andelevermousse på smørstegt brød med portvinssky, brøndkarse og frisk trøffel.

Hovedret
Pollo alla porchetta (opskrift her)

Kyllingen undervejs – først lige en omgang i ovnen. Fra tid til anden røg der lidt stegesky fra dem ned til fritterne.


Lækker og sprød!


– og i udskåret tilstand …

Dessert
Tiramisu (opskrift her)


Forret

Først en lille detalje, som den opmærksomme billed-seer måske allerede har opdaget: Jeg glemte trøflen. Lige præcis efter, at forretten var spist, så kom jeg i tanker om dem. Pokkers.

Nåh, men til opskriften og indholdet og alt det dér …

Antal personer: 12 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.

12 skiver toastbrød
Smør
250 g andelevermousse
1 potte brøndkarse
3 blade husblas
2 dl portvin
Salt
Peber
1 frisk trøffel (og husk den nu!)

Til portvinsskyen opvarmer du portvinen til lige over kogepunktet alt i mens husblas ligger i blød i koldt vand ved siden af. Når portvinen lige akkurat koger, så tag den af kogepladen og smid husblas derover – knug den lige for vand inden.

Beklæd et lille fad med husholdningsfilm på indersiden, inden portvinsblandingen hældes deri, og det hele ryger i køleskabet i min. 2 timer, så det stivner. Herefter tages det ud, lige inden det skal bruges, og skæres i små tern.

Med en udstikker laver du 12 ens cirkler af toastbrødet, så den ingen skorper er. Opvarm herefter en god slat smør på en meget varm pande, og rist brødet på begge sider heri. Tilføj evt. yderligere smør, hvis panden bliver tør. Brødskiverne skal være gyldne.

Anret dem herfte på en fad, hvorefter du lægger et stykke passende andelevermousse ovenpå, inden du giver den en gavmild gang brøndkarse og tern af portvinsskyen.

Drys så lidt salt og peber over, inden du smider papirstynde skiver trøffel over.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s