Chevre chaud med syltede valnødder


Chevre chaud med syltede valnødder.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

100 g valnødder
1 øko-citron
1/2 dl sirup (jeg brugte en sukkerrørssirup, som har en meget kraftig smag – sådan nærmest brun farin i flydende form, men med flere smagsnuancer som nødder og træ)
1 bakke blandede salater
6 skiver godt brød – ciabatta eller lign.
1 rulle gedeost
1 fed hvidløg
2 spsk balsamico
2 spsk olivenolie
2 tsk sennep

Hæld kogende vand over valnødderne, og lad dem trække i 2 minutter. Læg dem herefter på køkkenrulle og lad dem dampe af.

Imens laver du juliennestrimler af skallen fra citronen, og lægger dem i en kasserolle sammen med citronsaften fra selvsamme citron og sirup. Kog langsom op, og tilsæt så nødderne. Lad simre i fem minutter, hvorefter de skal tages af varmen.

Rør balsamico, olivenolie og sennep godt sammen. Tilsæt så revet hvidløg og giv det endnu en omgang.

Dryp brødet med lidt olie og put dem i ovenen ved 200 grader til de er gyldne. Herefter lægges osten på, og de skal tilbage i ovnen under grill, til osten er fin gylden. Hvis brødet begynder at tage for meget farve, så tag dem ud, og giv osten en omgang med creme brûlee-brænderen, hvis du er indehaver af en sådan.

Vask salaten og læg dem i en dyb tallerken. Læg brødskiverne oven på, drys med nødder og hæld dressingen over.

Opskrift originalt fra Louisa Lorangs kogebog “Vild med grønt”.

Advertisements

En mening om “Chevre chaud med syltede valnødder”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s