Estragon-kylling med grove fritter


Estragon-kylling med grove fritter.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Svigerinden er tosset med bernaisesauce tilsyneladende, så da hun fik valget mellem thai-mad og estragon-kylling, var hun ikke længe om at vælge …

4 kyllingebryster
2 1/2 dl madlavningsfløde
1 hønsebouillonterning
1 lille løg
1 dl Noilly Prat
1 god klat smør
Lidt olivenolie
1 håndfuld frisk estragon, grofthakket
Kartofler til fritter – mængde efter sult
Salt
Peber

Vask og skræl kartoflerne og skær dem i “pommes frites-størrelse”. Læg dem i en bradepande med bagepapir og giv dem en ordentlig omgang olivenolie, salt og peber. Ind i en 200 grader varm ovn i noget der minder om 40 minutter eller til de er fine, gyldne og brun – nåh ja, og møre.

Alt imens kartoflerne hygger sig inde i ovnen tilberedes sauce og kylling: Brun kyllingebrysterne på begge sider i smør blandet med lidt olie (så branker det ikke). Læg dem til side.

I samme pande, som brysterne har fået farve i, smider du nu et finthakket løg på, som svitses til det er klare stykker. Herefter tilsættes Noilly’en som lige får lov at dampe af med alkoholen. Herefter får det selskab af bouillon og fløde, og saucen koges op.

Kyllingen lægges tilbage i saucen og estragon tilsættes. Lad det simre til kyllingen er færdig, og tilsæt herefter en klat smør mere, hvis der er lang tid til, at badebukser eller bikini skal passe igen.

Server sammen med de grove fritter.

Advertisements

En mening om “Estragon-kylling med grove fritter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s