Umbrien part IV


Den ubetinget største portion spaghetti vongole jeg nogensinde har lavet.

Den ene dag i vores tid i Umbrien lavede vi spaghetti vongole af de lækreste små muslinger. Det er utroligt nemt at lave, og så smager det intet mindre end fantastisk. Enjoy!

Antal personer: 8 personer.
Forberedelsestid: 40 minutter.
Tilberedningstid:
 30 minutter.

Spaghetti
1-1 1/2 kg venusmuslinger
6 fed hvidløg
2 bdt bredbladet persille
Olivenolie
2 1/2 glas hvidvin
Salt
Peber

Kog spaghettien imens du laver nedenstående.

Vask muslingerne og skrub dem rene for evt. sand- og tangrester. Muslinger der er åbne, men som ikke lukker sig, hvis man giver dem et gok. Muslinger med ødelagt skal skal ligeledes kasseres.

Hak hvidløg og persillen – førstnævnte fint og sidstnævnte groft.

Opvarm en god portion olie i en gryde og tilsæt halvdelen af persillen samt al hvidløg. Svits indtil hvidløget dufter godt, og endnu ikke er blevet brunt. Smid så muslingerne deri sammen med hvidvinen og kyl et låg på. Lad muslingerne dampe i 4-5 minutter, til de er åbnede (ikke åbnede kasseres).

Bland sammen med den kogte spaghetti og den resterende mængde persille og servér med sol i øjnene og hvidvin i glasset!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.