Gul thai-curry-agtig sag inspireret af en thai mussaman-curry


Gul thai-curry-agtig sag inspireret af en thai mussaman-curry.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 55 minutter.

2 dåser kokosmælk
10 dl vand
1 kg kyllingebryst
4 spsk tamarindkød
2 spsk gul thai-currypaste
400 g små kartofler
2 små løg skåret i små både
100 g usaltede peanuts
100 g brun farin
Saften fra 1 citron
1 håndfuld thai-basilikum
4 dl jasminris

Opløs tamarindkødet i 4 dl varmt vand i 10 minutter. Si herefter kødet fra, men gem vandet.

Opvarm kokosmælken i en gryde eller wok, så den ganske langsomt kommer op at koge. Tilsæt herefter kyllingebrysterne, som er skåret i tynde skiver. Lad simre i 10 minutters tid, og tag så kødet op med en hulske, og stil det til side.

Tilsæt currypaste til kokosmælken og lad det koge op i 3-4 minutter. Tilsæt så kødet igen sammen med kartofler, peanuts og løg. Lad retten koge i ca. 25-30 minutter til kartoflerne næsten er møre.

Tilsæt farin, citronsaft og tamarind-vandet og lad retten simre videre i ca. 10 minutter.

Lige inden servering tilsættes thai-basilikum.

Risene (1 dl ris til 1 1/2 dl vand) koges i 12 minutter og trækker derefter under låg i 10 minutter.

Advertisements

2 meninger om “Gul thai-curry-agtig sag inspireret af en thai mussaman-curry”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s