Umbrien part I


Vores lille sommerhus langt ude på landet i Umbrien.

Jeg har fået sorteret en lille del af de helt ufattelig mange billeder, som vi tog på vores rejse til Italien, så i løbet at det kommende stykke tid, vil der her på bloggen komme lidt beretninger om maden, opskrifter m.m. ind i mellem de “almindelige” opskrifter og madplaner.

Baggrunden for rejsen
Mine forældre havde en mærkedag for noget tid siden, som de gerne ville markere ved at inviterer børn og børnebørn på sommerferie – og hvem siger nej til dén slags? Vi skulle blot møde op i lufthavnen med tøj til en varm ferie, og så fik vi sådan set ikke mere at vide.

Rejsen
Vi mødes i lufthavnen en meget tidlig morgen, hvor vi flyver mod Wien. Vi ved dog allerede på forhånd, at der kun er tale om en mellemlanding dér, hvorfor vi stadig på dette tidspunkt ikke har nogen som helst idé om, hvor vi skal hen. Verona har været oppe at vende som en mulighed, ligesom Grand Canaria tidligere var på tale.

Men vi tager grueligt fejl, da vi sætter os ind i en flyver med Rom som destination. Vel ankommet i Rom står der udlejningsbiler klar, og vi kører mod den lille by Panicale i det nordlige Umbrien. Her mødes vi med en italiensk familie på en lille bar på byens torv, og de guider os herefter videre til vores endelige destination: Et lille sommerhus på knap 500 m2 med plads til 18 personer (vi er nu kun 8, så der er rigelig med plads), 7 soveværelser, næsten ligeså mange badeværelser og privat pool samt udendørs, brændefyret pizzaovn og omgivelser, som man kun tror findes på billeder!

Ekstra overraskelser
Umiddelbart tror vi, at herfra er det så slut med overraskelser. Jeg mener, en betalt rejse til så fantastisk destination er jo mere end rigeligt! Men vi tager igen fejl, for i løbet af ugen kommer der både en gammel, italiensk mama ud og laver en 3-retters menu til os, ligesom der kommer to pizzabagere ud og guider os igennem den ægte måde at fremstille de klassiske pizzaer på. Derudover står den selvfølgelig på masser af god, hjemmelavet mad, lækker rødvin og ren afslapning. Mere om både mama, pizzabagerne og maden senere her på bloggen …


Ovenfor et lille udvalg fra en aften med grillen tændt: Grillspyd med lardo, svine- og kyllingekød samt salsiccia. Derudover kyllingebryster krydret med rosmarin, salt og peber samt salsiccia’er fra slagteren.

Et surt opstød med tilhørende spørgsmål
Jeg er i øvrigt stadig et stort spørgsmål tegn overfor, hvorfor man på det nærmeste ikke kan opdrive den slags pølser i Danmark? Det eneste sted jeg kender til, hvor man kan få dem (og dér stadig kun i vacuumpakket tilstand), er i det italienske supermarked i Københavns sydhavn. Hvis du kender til andre steder – i sagens natur helst omkring Nordsjælland – hvor de kan købes, så drop endelig en kommentar! For de danske pølser, som består af kød (hvis man er så heldig, at der er ret meget af den slags i – jeg så engang en pakke pølser med beskrivelsen: “Op til 80% kød”. What? Op til?), som er hakket så fint, at det minder om mel blandet med vand, og som smager af nærmest ingenting, de er altså ikke helt min kop te …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.