Egg fried rice og farvel og tak


Egg fried rice.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Voilas! Egg fried rice – og så afsted. Eller så sove, så afsted. Eller så sove, så afsted til overnatning udenbys og afsted.

Med andre ord: Dette er sidste hjemmelavede måltid inden turen går til … Tja, det ved vi faktisk ikke, for mine kære forældre har inviteres os udlands, men de vil ikke sige hvorhen. Vi gætter på Verona, men nu må vi se.

Hvis og såfremt der er mulighed for det, så kommer der måske lidt mad-halløj derfra, men det afhænger af internet på destinationen osv. Ellers må i væbne jer med tålmodighed til vi er retur igen.

Nåh, men til egg fried rice kommer her opskriften …

4 dl jasminris
1 rød peber
1 gulerod
1 lille løg
3 æg
2 spsk soya
2 spsk fiskesauce
2 spsk ketjap manis
1 tsk 5-krydderi
2 spsk sød chilisauce
25 store rejer med hale
1 spsk friskhakket koriander
Sesamolie

Start med at sætte risene til at koge, imens du laver resten.

Hæld halvdelen af soya, ketjap manis og fiskesaucen ned til æggene som er slået ud i en skål. Pisk det godt sammen, opvarm derefter lidt olie på en pande og steg – alt efter pandens størrelse – 2–3 tynde omeletter. Skær dem i tynde strimler, når de ikke er varmere, end du kan røre ved dem.

Varm herefter lidt olie op i en wok. Lynsteg grøntsagerne heri og hæld chilisaucen, resten af soyaen, ketjap manis’en og fiskesaucen i. Tilsæt 5-krydderiet og rejer og varm op i et par minutter til rejerne lige akkurat tager farve.

Når risene er kogt, så smid dem – sammen med æggestrimlerne – op i wokken også og rusk rundt i det. Tilsæt den friske koriander og så er der mad!

Reklamer

En mening om “Egg fried rice og farvel og tak”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s