Jordbærtærte


Jordbærtærte – desserten til madklubben.

Antal personer: 4–8 personer alt efter, hvor kageglade de er.
Forberedelsestid:
40 minutter + 60 minutter i køleskabet til dejen.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Bund, mørdej
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Bund, mazarindel
75 smør
75 g sukker
100 g marcipan
1/2 æg
Mørk chokolade til at dække bunden med

Creme
2 1/2 dl mælk
1/2 pose kagecreme
2 1/2 dl piskefløde

Topping
1/2 glas ribsgele

Bund, mørdej
Ælt hele skidtet sammen med fingrene og form det til en kugle, som du smider i køleskabet i ca. en time, inden den rulles ud på et meldækket bord og kommes i en tærteform.

Bund, mazarindel
Rør tingene sammen til en ensartet masse og fordel på tærtebunden. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter. Herefter kommer du smeltet chokolade på i et tyndt lag, inden bunden stilles til afkøling.

Creme
Rør mælk og kagecreme sammen og stil det koldt, så det bliver en tyk masse. Pisk fløden til skum og vend det i cremen, inden det fordeles på bunden. Pynt herefter tærten med halve jordbær, inden topping’en kommes på.

Topping
Varm ribsgelen i en gryde ved svag varme til det er flydende. Hæld det herefter over tærten og stil den så på køl et par timer, inden den serveres.


Opskriften er kærestens venindes – så tak til Marlene for opskriften på verdens bedste jordbærtærte!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s