Rabarberskum


Rabarberskum.

Antal personer: 8 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + afkøling.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Aftenen bestod, som den opmærksomme læser af bloggen allerede ved, af mad udefra – men serveret hjemme! Flinke og rare gæster kom forbi med kød og laks til grillen og andre med fantastisk tilbehør. Vi stod så for desserten: Rabarberskum.

700 g rabarber
100 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1/2 liter piskefløde
2 dl græsk yoghurt
2 bakker jordbær
Hvid chokolade
Citronmelisse til pynt

Skær rabarber i skiver og kom dem i en gryde med 2 spsk vand, sukker og vaniljesukker. Kog langsomt op, og lad det simre i fem minutter. Afkøl.

Pisk fløden til skum og bland med rabarbergrøden samt den græske yoghurt (jep, det den græske yoghurt glemte undertegnede så, men det gør blot desserten mere sød, hvilket reelt ikke gør mig noget. Men min bedre halvdel kan godt lide, at den er lidt friskere, så hun savnede det lidt. Ups).

Anret i glas og smid et par skiveskårne jordbær på toppen. Med en kartoffelskræller rives hvide chokoladespåner over, inden der pyntes med et enkelt citronmelisseblad og evt. et lille stykke chokolade.

Opskriften tager – så vidt huskes – udgangspunkt i en oldgammel IRMA-opskrift. Men om der er tilføjet, modificeret osv. undervejs, det står lidt hen i det uvisse.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s