Risotto med fisk og safran


Risotto med fisk og safran.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Vores kære bagbo havde fået fingrene i 3 friskfangede, store torsk og 2 hornfisk, som de ikke selv kunne spise, hvorfor vi fik dem. Herligt! I denne ret smuttede noget af torsken med. Hornfiskene bliver brugt en anden god gang.

400 g risottoris
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 knsp safran
1 liter grøntsagsfond
1/2 liter fiskefond
1 bdt dild, hakket
1 bdt persille, hakket
5–600 g hvid, fast fisk
Salt
Peber
50 g smør
1/4 dl olivenolie
1 1/2 dl Noilly Prat (hvidvin i lidt større mængde kan ligeledes bruges)

Opvarm smør og olie i en sauterpande ved jævn varme og smid løget i. Svits til løgene er klare, og tilsæt herefter hvidløg. Svits yderligere et minut eller to.

Tilsæt risene, og sørg for at alle riskornene bliver fedtet ind i smør/olie. Smid så safran i og rør lidt mere rundt.

Hæld Noilly Prat på panden og rusk godt rundt i det, til det er opsuget i risene.

Tilsæt herefter en suppeskefuld fond og rør rundt til det er opsuget. Fortsæt således til al fond er brugt. Det tager ca. 20 minutter.

Imens skæres fisken i mundrette stykker og steges i 2–3 minutter på en varm pande. Fisken skal kun lige være stegt.

Når rosottoen reelt er færdig (altså risene er kogte – dog stadig med bid), så tilsætter du fisk, dild og persille. Tag panden af varmen, smid låg på og lad det stå sådan i 4–5 minutter inden servering. Smag til med salt og peber inden da selvfølgelig.

Reklamer

3 meninger om “Risotto med fisk og safran”

  1. Pingback: Foodplanner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s