Hjemmelavet is med et køligt blik til en Toblerone


Hjemmelavet is med et køligt blik til en Toblerone.

Antal personer: 4 meget is-sultne personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter + lidt tid i fryseren alt efter typen på din ismaskine.

Hermed den sidste dessert-opskrift i denne lidt atypiske uge her på bloggen.

Den hjemmelavede is er til senere på ugen, men grundet arbejde, så blev jeg nødt til at bikse den sammen allerede nu.

Isen indeholder, ud over chokolade, en lidt speciel honning-agtig sag (heraf hintet til Toblerone) fra Spanien, som hedder Miel de Cana. Det er dybest set en sirup lavet på sukkerrør, som smager lidt mere af brun farin end normal sirup. Jeg har set noget tilsvarende i danske supermarkeder fra tid til anden, så det skulle være til at få fat i på den ene eller den anden måde.

3 æggeblommer
2 dl sødmælk
3 dl piskefløde
70 sukker
30 g flormelis
5 g vaniljesukker
40 g mørk chokolade, hakket
2 spsk Miel de cana

Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes til en luftig masse. Mælken tilsættes lidt efter lidt under omrøring.

Fløde piskes til en let skum, og blandes med æggeblandingen.

Hæld blandingen i ismaskinen, og lad den snurre i 25 minutter, inden du tilsætter chokolade og sirup. Lad herefter maskinen køre i endnu 25 minutter.

Frys evt. isen i fryseren herefter, hvis den ikke skal spises med det samme.


Den tykke sirup hentet hjem fra Spanien: Miel de cana.

Reklamer

One thought on “Hjemmelavet is med et køligt blik til en Toblerone”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s