Spiegeleier mit bratkartoffeln und so weiter …


Spiegeleier mit bratkartoffeln und so weiter.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Nemt. Kort sagt. Nemt. Undertegnede skulle egentlig have været til “søskene-hygge-kom-sammen-med-gyserfilm-og-sushi”, men grundet tidligere omtalte ryg-problemer, så står den på “fladt-ligning-på-egen-sofa” i stedet for. Og dermed skulle aftenes menu også kunne sammensættes af, hvad køleskabet havde at byde op, ligesom det skulle være meget nemt at lave. Og voilas: Spiegeleier mit bratkartoffeln und alles!

4 æg
4 skiver bacon
Kartfofler
Olivenolie
Salt
Peber
4 skiver rugbrød
Ketjap Manis
Sherryeddike

Kog kartoflerne (altså efter du har pillet dem) næsten færdige. Lige inden de er helt færdige, så smid dem over på en varm pande med lidt olivenolie, mas dem let flade med en grydeske, og drys dem med salt og peber. Rist dem på pande til de er gyldne og sprøde – husk at ruske lidt rund i dem en gang i mellem.

Steg baconen sprød. Kæresten gjorde det microovnen herhjemme – det har jeg ikke prøvet før, men den blev både sprød og det hele, så det kan godt anbefales. Jeg tror den fik omkring 3–5 minutter ved den højeste styrke.

Spejl æggene imens du riste rugbrødet.

Anret hele møllen på en tallerken, og hæld lidt Ketjap Manis og sherryeddike over det hele til sidst, lige inden du sætter tænderne i det. Nåh ja, og husk lige at smide lidt salt og peber på skidtet inden også.

Nemt og godt!

Eddiken er i øvrigt denne, som jeg var så heldig at få fra mine forældre den anden dag. En 8-års spansk sherryeddike – slet ikke dårligt. Den kan – så vidt vides – købes i Irma. Og køb den endelig, for den er sgu’ go’!

4 kommentarer til “Spiegeleier mit bratkartoffeln und so weiter …”

  1. Det der er bare min yndlings smid-sammen-hurtigt-hygge-ædelse!

    Faldt lidt over din blog her, efter et flinkt pingback fra din Rabarbergrød-post 🙂
    Du ryger lige på min blogroll også – det er jo meget fine og lækre sager du viser frem her. Glæder mig til at følge de næste mange posts!

    God weekend 🙂

    1. Jep, det er ganske god smid-sammen-ret. Nem og ganske ligetil.

      Tak for tilføjelsen på din blogroll i øvrigt – det sætter jeg stor pris på. Som du måske allerede har set, så er du allerede på min. Jeg skeler ofte til din blog, som er meget inspirerende.

  2. BTW – rigtig god eddike du har fået dig der, bruger den også selv.
    Den er perfekt til dressinger og til at tilsmage saucer osv. osv. Lækker og rund i smagen.

Skriv et svar til Sjønne Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.