Kalveschnitzler med citron og cremede hvide bønner


Kalveschnitzler med citron og cremede hvide bønner.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + 10 timers iblødsætning af bønnerne.
Tilberedningstid: 20 minutter + 45 minutters kogning af bønnerne.

Det her, det var sgu’ godt. Ophavsmanden er Fjordrejen (se link længere nede) – en mand, som kan lidt mere end gennemsnittet, når det kommer til mad. Der er simpelthen så meget smag i både bønner, kød og sauce – genialt! Opskriften nedenfor et lavet ganske lidt om, da jeg f.eks. ikke lige lå inde med kalvefond, hvorfor jeg brugte kyllingebouillon i stedet for. Jeg er overbevist om, at holder man sig 100% til Fjordrejens opskrift, så bliver retten endnu bedre, men den er sgu’ også go’ på nedenstående manér.

2 kalveschnitzler
1 liter kyllingebouillon
1/2 flaske hvidvin
1 bdt hakket persille
1 øko-citron
Friskrevet parmesan
Smør
200 g tørrede hvide bønner
Mel
Olie eller ghee

Start med at sætte bønnerne i blød – de skal stå i ca. 8–10 timer som minimum. Kassér efterfølgende vandet, og skyl bønnerne under rindende vand.

Kog bønnerne op i rent vand, og når det begynder at koge, så kasserer du vandet igen. På den måde er alle urenhede kogt væk fra bønnerne. Kom bouillon i og en halv flaske hvidvin og kog bønnerne heri i ca. 45 minutter.

Bank kødet fladt med en kødhammer – brug den flade side, så du ikke smadrer kødets struktur helt og aldeles.

Vend kødet i mel med lidt salt og peber, og steg dem ganske kort på en meget varm pande med olie eller ghee. Ghee er ret godt i denne sammenhæng, da man har fjernet det i almindeligt smør, som ellers branker, hvorfor det kan klare meget høje temperaturer. Olivenolie er ikke godt her, da det (og det vidste jeg faktisk først, da jeg læste opskriften) bliver bittert, hvis det bliver for varmt.

Riv den gule skal af citronen med et juliennejern.

Læg kødet til side. Væsken (bouillon og hvidvin) fra bønnerne kommes i gryden og koges ned til et par deciliter. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom nu halvdelen af citronskallen i saucen sammen med hakket persille. Før servering varmes kødet op i saucen.

De kogte (varme) bønner vendes i en gryde med smør og persille. Derefter kommes den anden halvdel af citronskallen i. Lige før serveringen kommes parmesan i.

Server med ekstra parmesan over bønnerne.

Org. opskrift her.

Advertisements

En mening om “Kalveschnitzler med citron og cremede hvide bønner”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s