Gratinerede blåmuslinger


Gratinerede blåmuslinger.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Blåmuslingerne
Ca. 1 kg blåmuslinger
Rasp
3 fed hvidløg, finthakket
1 bdt persille, finthakket
2 dl hvidvin
1/2 dl Noilly Prat
2 dl fiskebouillon
Olivenolie
1 lille løg, finthakket

Bønnerne
Bønner efter sult
3–5 skiver røget bacon skåret i tern

Blåmuslingerne
Skrub muslingerne grundigt under rindende vand. Kassér dem der er åbne, hvis de ikke lukker sig, når du giver dem et gok. Dem hvis skaller er itu skal ligeledes kasseres.

Varm olie op i en gryde og svits løgene til de er klare. Tilsæt herefter hvidvin, Noilly Prat og fiskebouillon. Kog op og smid muslingerne deri og damp under lår i ca. 5 minutter. Kassér uåbnede muslinger.

Fjern den øverste skaldel og anbring de underste skalddele med muslingekødet i et ovnfast fad. Drys med hvidløg, persille og rasp, og dryp olivenolie over.

Smid dem i ovnen under grill et par minutter.

Bønnerne
Nip bønnerne og damp dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra. Steg bacon sprød, og smid dem over på noget fedtsugende papir. Hæld lidt af fedtet fra panden, hvorpå du stegte bacon. Smid bacon tilbage på panden sammen med bønnerne og rusk det hele godt rundt.

Blåmuslinger er lavet meget løst efter en opskrift i “Culinaria Italia”, hvortil jeg har tilsat en flok forskellige ting efter min smag. Forfatteren til bogen kan jeg ikke gennemskue hvem er.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s