Cassoulet


Aftenens franske simremad: Cassoulet.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 90 minutter.

Tja, vejret var jo egentlig til en omgang grill. Men da madplanen blev lavet, der sagde DMI altså regn, så derfor tænkte jeg på daværende tidspunkt, at fransk simremad nok ikke var helt skævt. Og egentlig, så smagte aftenes cassoulet ganske fint på terrassen i solen!

Pølsen i retten er i øvrigt resterne af salsiccia’en fra den anden dag – opskriften finder du et andet sted her på bloggen. Og er det for stor en mundfuld, så kan du med fordel – hvis du har mulighed for det – køre forbi Supermarco, som er det bedste (og måske eneste?) italienske supermarked i Danmark. Det er beliggende i Københavns sydhavn.

Og lige en sidste ting: Hvis det er helt rigtigt, så skal halvdelen af svinekødet være lammehals – men kæresten er ikke umiddelbart til lam, og jeg turde ikke snige det hemmeligt i, i denne omgang.

200 g hvide bønner
1 laurbærblad
5 kviste timian
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater
5 dl grøntsagsbouillon
800 g magert svinebryst
4 stængler blegselleri
1/2 knoldselleri
1/2 kg god pølse (salsiccia er rasende go’ hertil)
Salt
Peber
Hakket persille

Udblød bønner i vand i ca. 8–10 timer. Skyl bønnerne under vand, og kog dem sammen med laurbærbladet og 2 kviste timian, til de er møre – det tager omkring 40 minutter eller deromkring.

Pil imens løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Steg dem ved svag varme i olivenolie i en stor gryde, til de er møre – det tager ca. 5–7 minutter. Tilsæt resten af timianen sammen med tomat og bouillon, og kog op. Kom svinekødet i gryden, læg låg på, og lad det simre i ca. 1 time.

Snit blegselleri i tynde skiver. Skræl knoldsellerien og skær den i tern. Hæld blegselleri, knoldselleri, pølser og de kogte hvide bønner i gryden, og giv det hele yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Drys med hakket persille og server – evt. med et godt brød til (verdens bedste brød finder du jo som bekendt her på bloggen).

Efter lettere modificeret opskrift i “Fransk simremad” af Hélène Wagn.

Reklamer

3 kommentarer til “Cassoulet”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s