Gressini con coppa, bocconcini con prosciutto e mozzarella e palline di ricotta e cioccolato. BUM!


Aftenes hovedret: Bocconcini con prosciutto e mozzarella.

Svigerforældrene og en enkelt af to svigerinder kom på besøg, så der skulle lidt ekstra på bordet. Det blev til en italiensk-inspireret menu, som frit oversat er noget i retning af nedenstående:

Forret: Grissini med coppa – eller det blev så parmaskinke og ikke coppa, da det var umuligt at opdrive her i provinsen.

Hovedret: Kyllingeruller med parmaskinke og mozarella (og lidt salvie) med en salat af perlebyg med grillet nektarin.

Dessert: Ricottakugler med cacao og friske hindbær.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
40 minutter hvis du skal bikse hele menuen sammen.
Tilberedningstid: 30 minutter hvis du skal bikse hele menuen sammen.

Gressini con coppa
600 g hvedemel
25 g salt
25 g olivenolie
45 g smeltet smør (stuetemperatur)
10 g gær
Vand
Coppa (eller parmaskinke)

Bocconcini con prosciutto e mozzarella
6 kyllingebryster
18 friske salvieblade
6 skiver parmaskinke
2 mozzarellaer
Olivenolie
Smør
Salt
Peber

Salat med perlerug og grillede nektariner
2 dl perlebyg
75 g mandler
200 g rucola
5 nektariner
Saften fra 1 citron
1 spsk æbleddike
2 spsk olivenolie
2 spsk flydende honning
Salt
Peber

Palline di ricotta e cioccolato
20 digestive-kiks
500 ricotta
12 spsk sukker
Cacaopulver
Hindbær til pynt


Gressini con coppa

Vej alle ingredienser af, bortset fra gær og vand, og bland dem.

Opløs gæren i den lunkne vand. Vandet skal veje halvt så meget som de øvrige ingredienser tilsammen.

Rør halvdelen af melblandingen i vandet, som gæren er opløst i. Arbejd derefter resten i og lad dejen hæve en times tid.

Sæt ovnen på 200 grader.

Rul dejen ud til tynde pinde og lad dem efterhæve i 30 minutter yderligere. Bag dem derefter i ca. 20 minutter (hold øje med, at de bliver gyldne – ikke sorte).


Bocconcini con prosciutto e mozzarella

Skær et snit i kyllingebrysterne, så du kan åbne dem halvt op. Giv brysterne en omgang med en kødhammer, så de bliver lidt fladere. Brug endelig den side på hammeren, som ikke har takker, for ellers smadrer du kødet fuldstændigt.

Smid en skive skinke, lidt mozzarella og 2 salvieblade ind i kyllingebrystet, og luk det sammen med en kødnål. Krydr med salt og peber.

Opvarm lidt olie og smør på en pande og steg kyllingebrysterne til de er gennemstegte.

Sæt et salvieblad på 6 træspyd og sæt et gennem hvert kyllingebryst.

Læg brysterne i et serveringsfad og hæld stegeskyen over.

Salat med perlerug og grillede nektariner
Rør citronsaft sammen med olivenolie, eddike og honning og smag til med salt og peber.

Kog perlerugen efter anvisningen på pakken og lad det køle af, efter du har hældt vandet fra.

Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader til de er gyldne. Lad også disse køle af, og hak dem herefter groft.

Skær nektarinerne i kvarter og fjern stenen. Skær dem herefter i skiver, og pensl dem med lidt olie. Giv dem en omgang på en brandvarm pande – blot lige en tur ned og vende på panden, da de ikke må blive smattede.

Vend perlerug med dressing, mandler, rucola og nektariner.


Palline di ricotta e cioccolato

Smuldr kiksene til de på det nærmeste er pulveriserede – dog skal der lige være lidt halvstore stykker tilbage, så der kommer lidt knas i kuglerne.

Tilsæt ricotta og sukker og bland det hele godt sammen.

Form til små kugler og rul dem i cacao. Smid dem herefter i køleskabet og vælt en flok friske hindbær ud over inden servering.

Det er i øvrigt vigtigt, at kuglerne min. får en time i køleskabet inden servering, så de er helt kolde. Dog kan de ikke klare natten over i køleren, for så ryger det sprøde i kiksene, da ricottaen når at opbløde dem helt.

Vinen til maden
Til aftenens menu drak vi en – efter min mening – god ungarsk hvidvin. En Chardonnay Jon Josh fra Gyöngyös (udtales, jep, godt gættet: “Jon Josh”). En tur gennem min gode ven Winebreather’en fra Menu, så er den sgu’ ikke helt ved siden af.

Opskrifter i mine versioner efter “Italienske buffeter” ad Marco Baudone, Tomas Tengby og Stefan Andersson, “Vild med grønt” af Louisa Lorang og “Moderne Mamma” af div. forfattere

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s