Den førstefødtes første fest – manglende opskrifter


Den førstefødtes første fest var et – synes vi i hvert fald – hit. Vejret var godt (utroligt nok), folk var glade og maden lykkedes. Hurra!

Menuen

Sticks til høflig selv-grillning
Satay og Sasami Chili (opskrifter andetsteds her på bloggen)

Hovedretter
Sprød kinesisk and, sur/sød-kylling og vietnamesiske forårsruller med marineret svinekød (opskrifter andetsteds her på bloggen, dog med undtagelse af de vietnamesiske forårsruller med marineret svinekød, som du finder nedenfor)

Salater
Thai-agurkesalat og thai-nudelsalat (opskrifter nedenfor)

Tilbehør
Wasabicreme, goma-dressing, edamamebønner, peanutsauce, jasminris (opskrifter nedenfor med undtagelse af edamamebønner, peanutsaucen og jasmiris, som allerede er at finde på bloggen)


Dessert

Hindbær- og hvid chokolade-muffins, rabarberkage med flødeskum og brownies (kager blev lavet af hhv. svigersøster og mor, hvorfor opskrifterne må hives ud af dem ved lejlighed, hvis jeg kan)

Vienamesiske forårsruller med marineret svinekød
Vietnamesiske forårsruller (dem som blot skal lægges i vand, så de er klar)
Grøntsager efter smag – mængde efter behov
Svineschnitzler
1 dl soya
1 dl honning
3 fed hvidløg, finthakkede

Thai-agurkesalat
1/2 agurk
1 lille rødløg skåret i helt tynde skiver
3–4 spsk dipsauce (opskrift nedenfor)
1 rød chili, finthakket
25 g jordnødder, hakkede

Dipsauce
450 g sukker
5 dl vand
2 spsk riseddike
1 1/2 spsk salt

Thai-nudelsalat
Friskkogte æggenudler, afkølede
Finthakket rød peberfrugt
Finthakket forårsløg
Finthakkede ristede jordnødder
Ristede sesamfrø
Friskhakket koriander
Finthakket citrongræs

Dressing til thai-nudelsalat
Fiskesauce
Sød chilisauce
Ketjap manis
Olivenolie
Limesaft
Ingefærsirup fra syltede ingefærkugler

Wasabicreme
1/2 liter creme fraiche (gerne den fedtfattige – det gør ikke noget i denne sammenhæng)
1 1/2 spsk wasabi

Goma-dressing
2 spsk sesamfrø
1/4 løg
1/2 gulerod
1 fed hvidløg
1 1/2 dl olivenolie
1/2 dl riseddike
1/2 soya
1 tsk sukker
1 tsk mayonaise (gerne den japanske, som fås hos din asiatiske pusher)
1 tsk sesamolie

Vienamesiske forårsruller med marineret svinekød
Bland soya, honning og hvidløg til en marinade, som du lægger kødet i natten over. Steg herefter kødet ved meget høj varme og skær det i tynde strimler.

Skær grøntsagerne i helt fine strimler.

Læg en vietnamesisk forårsrulle i lunkent vand i ca. 10 sekunder, til den bliver blød og medgørlig. Smid det fyld i, som du vil have og fold den.

Vupti, ready to go!

Thai-agurkesalat
Salt agurkeskiverne, skyl og afdryp dem. Læg dem i en skål sammen med løg, og øs dipsaucen over. Put chili og jordnødder over salaten og servér.

Dipsauce
Varm sukker og vand op i en gryde til sukkeret er opløst. Kog i 4–5 minutter herefter så du ender ud med en sirupsagtig sag. Tag fra varmen og tilsæt eddike og salt.

Smid gryden over varmen igen og kog i 2–3 minutter. Køl herefter helt af.

Thai-nudelsalat
Bland nudlerne med finthakket rød peberfrugt, forårsløg og rødløg. Rist jordnødderne i ovnen på bagepapir ved 150 grader til de er gyldne, hvorefter de hakkes fint. Rist sesamfrø på en tør pande til de er sprøde. Bland de afkølede ristede peanuts og sesamfrø sammen med nudlerne. Hak en masse frisk koriander og citrongræs helt fint og tilsæt det.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen til en kraftigt smagende sursød dressing og vend det i nudelsalaten.

Wasabicreme
Bland skidtet sammen – smag lige undervejs, så du ikke ender ud med en creme, som er aaalt for stærk.

Goma-dressing
Put alle de tørre ingredienser i en blender, og hæld langsomt olie, soya og eddike i. Til slut tilsættes mayonaise og det hele smages til.

Opskrifter fra “Easy Thai kogebog” af Sallie Morris samt her og her.

Advertisements

2 meninger om “Den førstefødtes første fest – manglende opskrifter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s