Kikærtesalat med myntedressing og fennikelbrød-croutoner


Kikærtesalat med myntedressing og fennikelbrød-croutoner.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + kikærter i blød natten over.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ja, myntedressing blev det så ikke til, da jeg glemte … Ja, mynten! Så her er retten blot vist med græsk yoghurt (hvilket sådan set også smagte fint) – men opskriften er altså med mynte. Nåh ja, og fennikelbrødet finder du opskriften på et andet sted her på bloggen – brug søgeren.

Kikærtesalat
5 spsk olivenolie
1 squash i små tern
2 fed hvidløg, finthakket
300 g kikærter
1 rødløg, finthakket
3 tsk balsamico

Myntedressing
2 dl græsk yoghurt
1 stor håndfuld mynte, finthakket
Salt
Peber

Fennikelbrød-croutoner
1 stk. fennikelbrød
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg

Kikærtesalat
Svits squash og hvidløg i olivenolie og lad det køle af. Bland kikærterne (som har været sat i blød natten over og derefter kogt og kølet ned – se tilberedningstid på pakken) med rødløg, lidt olivenolie og balsamico. Smag til med salt og peber. Vend blandingen sammen med squashblandingen.

Myntedressing
Bland yoghurt med mynten og smag til med salt og peber.

Fennikelbrød-croutoner
Skær brødet i mindre stykker. Rist det hele fed hvidløg i olien på en varm pande. Tag hvidløget af panden, når det begynder at tage farve. Læg brødstykkerne op på panden og rist dem til de er gyldne. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

Efter lettere modificeret opskrift i “Italienske buffeter” af Marco Baudone, Tomas Tengby og Stefan Andersson.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s