Pasta med ricotta og friske krydderurter


Pasta med ricotta og friske krydderurter.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

1 1/2 dl friskhakkede krydderurter (jeg brugte salvie, oregano, timian, basilikum og merian)
250 g ricotta (italiensk friskost)
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 løg, finthakket
1/2 dl hvidvin
2 spsk madlavningsfløde
Olivenolie
Salt
Peber
Friskrevet parmesan
Pasta efter sult (tørret går også fint, hvis man – som jeg – ikke fik købt frisk pasta)

Kog pastaen aldente i let saltet vand – læs på pakken, hvor længe det skal have. Er det tørret, så passer kogetiden cirka med, at du kan lave alt nedenstående samtidig.


Hak alle krydderurterne groft, og vend dem sammen med madlavningsfløde i ricottaen. Smag til med salt og peber.

Varm lidt olie op på en pande ved jævn varme og svits løgene et par minutter til de er klare. Tilsæt herefter hvidløg og svits yderligere i halvt minut.

Smid hvidvin på panden og kog ind til ca. halvdelen, inden ricottablandingen kommes på panden. Sluk for varmen, men lad panden stå på kogepladen, så den stadig får eftervarmen.

Hæld vandet fra pastaen og kom det over på panden med saucen. Bland grundigt.

Servér med friskrevet parmesan og et skud friskkværnet peber – solskin og hvidvin gør sig godt til!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s