Varme vietnamesiske forårsruller med sesam/tempura-rejer


Varme vietnamesiske forårsruller med sesam/tempura-rejer.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Lav først rejerne samtidig med, at du koger nudlerne og snitter grøntsagerne. Derefter kan du begynde at bekymre dig om selve forårsrullerne, da de kræver lidt opmærksomhed.

Sesam/tempura-rejer
1 dl tempura-mel (afsted til din asiatiske supermarkeds-mand)
1 spsk sorte sesamfrø
1 dl iskoldt vand
1 æg
30 store rejer
12 friske basilikumblade
Olie til friturestegning

Forårsrullerne
1 rød peber, finthakket
2 “plader” nudler
1 tsk friskrevet ingefær
1 spsk fiskesauce
1 spsk brun farin
200 g vandkastanjer, finthakkede
1 bdt purløg
6 vietnamesiske forårsruller
Sesamolie
Lidt olie til pensling
Frisk koriander til pynt

Sesam/tempura-rejer
Bland tempura, sesamfrø, æg og vand til en lidt klumpet dej. Rens rejerne for skal, hale, tarm osv. og tør dem godt, hvorefter du hælder dem ned i dejen og vender dem rundt, til alle er godt dækkede.

Varm olien op til en er klar (den er klar, når en brødterning bliver gylden efter 20–30 sekunder) og smid rejerne deri i 2–3 minutter, hvorefter de skal over på en stykke fedtsugende papir.

Samme procedure gentages med basilikumbladene – de skal dog kun have omkring 1 minut.


Forårsrullerne

Varm sesamolie op i en wok og tilsæt ingefær, peberfrugt og vandkastanjer. Svits det i et par minutter.

Tilsæt fiskesauce, brun farin, de kogte nudler og finthakket purløg og lad det simre i yderligere 2 minutter.

Hæld lunken vand op i et fad, som er stort nok til, at de vietnamesiske forårsruller kan være der. Tag en enkelt plade forårsrulle-dej over i og lad den blive blød. Smid den herefter over på en skærebræt.

Smid en omgang af nudelblandingen over på dejen og top med lidt rejer og et basilikumblad. Rul sammen og læg den på en rist beklædt med bagepapir.

Bliv ved til der ikke er flere rejer eller mere nudelblanding.

Pensl foråsrullerne med lidt olie, og smid dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.

Pynt med frisk koriander og servér.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s