Spaghetti Bolognese (den rigtige slags)


Spaghetti Bolognese (den rigtige slags – ikke blot hakket oksekød med en dåse hakkede tomater i).

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Den førstefødte elsker mad. Indisk, thai og italiensk er på Top 3-listen, så jeg lavede en ordentlig omgang gammeldags spaghetti bolognese, så der kunne fryses ned til ham også, så vi altid har mad på lager til ham.


450 g hakket oksekød
300 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg, finthakket
4 laurbærblade
4 spsk olivenolie
2 fed hvidløg knust let med siden af en kniv
4 stængler blegselleri skåret i små tern
3 gulerødder skåret i små tern
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpure
Salt
Peber
1/2 dl hakkede friske krydderurter efter smag (jeg brugte oregano, timian og lidt salvie)
Spaghetti

Varm olivenolien op i en sauterpande ved jævn til høj varme og smid løgene deri. Svits dem til de er klare, men endnu ikke har taget farve. Smid så laurbærblade og hvidløg i og svits et minut yderligere, inden tomatpure og de friske krydderurter tilsættes og de svitses videre i yderligere 2–3 minutter.

Tilsæt kødet og brun det. Sørg for at få kødet skilt godt fra hinanden, så der ikke ender med at være store “kødboller” i saucen til sidst.

Smag til med salt og peber og lad saucen simre ved svag varme i min. 50 minutter – det er næsten jo længere tid jo bedre (dog alt med måde, selvfølgelig, da væden jo ikke skal koges 100% væk).

Tag laurbærblade og hvidløg op, og saucen er klar til brug.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

Servér med friskrevet parmesan, et drys friskværnet peber og en go’ kop rødvin.

Advertisements

En mening om “Spaghetti Bolognese (den rigtige slags)”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s