Kylling Marengo


Kylling Marengo (og ja, det ligner lidt en English Breakfast, men det er det altså ikke).

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Napoleon havde en kok. Napoleons kok var med ved slaget ved Marengo. Og han sku’ lave noget mad, men var løbet tør for ingredienser til en “sædvanlig” omgang mad, hvorfor han tømte køleskabet (eller noget) og endte ud med denne ret. Sådan siger rygtet i hvert fald …

6 spsk olivenolie
2 kyllingebryster med skind og ben
1 dåse flåede tomater
2 fed finthakkede hvidløg
3 dl hvidvin
2 skiver toastbrød
15–20 store rejer
4 æg
Salt
Peber

Varm 2–3 spsk olie i en sauterstegepande og brun kyllingen heri på begge sider. Tag dem op og stil dem til side, hvorefter du smider tomater, hvidvin og hvidløg i gryden og koger det op.

Tilbage med kyllingen, på med låget og lad simre i ca. 40 minutter (eller til kyllingen er gennemstegt).

Rist brødet hårdt på en brødrister.

Varm den resterende olie på en pande, og smid rejerne på i et par minutter, når den er rigtig godt varm. Tag dem herefter af panden, og steg derefter en flok spejlæg af æggene. Hvis det skal være helt rigtigt, så skal æggene steges på begge sider, men jeg er mest til en “smeltende” blomme, så jeg stegte dem kun på én side.

Anret rejer, æg og brød omkring kyllingen, og hæld en smule sauce over (ikke så meget af væde, men mere tomatkødet, så det hele ikke sejler rundt).

Efter modificeret opskrift i “Smag på Italien” af Marie-Ange Lapierre.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s