Laks med rucola, æbler og syltede skalotteløg


Laks med rucola, æbler og syltede skalotteløg. Fennikelbrødet er fra i går (opskrift nedenfor).

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.

Et godt stykke laks med skind
Godt brød (her fennikelbrød)
2 gode æbler
75 g mandler
3–400 g rucola
Lidt god olivenolie
3 skalotteløg
2 øko-lime
2 spsk sukker
Salt
Peber

Skær løgene i ganske tynde skiver. Skræl den yderste skal af den ene lime med et juliennejern, og hak det fint.

Kom løg, limeskal og saften fra den ene lime i en lille kasserolle. Varm det op, og lad det simre i fem minutters tid. Tag kaserollen af varmen, og lad det køle godt af.

Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i ca. 5–7 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af, og hak dem så groft.

Skær æblerne i helt tynde skiver og bland dem med rucola, mandler og løg. Smag til med salt og peber.

Laksen krydres med salt og peber og smides på panden ved høj varme. Giv den maks. et par minutter og vend herefter fisken om på skindsiden, hvor den skal steg færdig. Det ta’r ikke mere end ca. 5 minutter i alt, medmindre du er til helt gennemstegt (og ofte lidt tør) laks.

Voilas – en ret som både undertegnede, kæresten og den førstefødte var ganske godt tilfredse med!

Efter modificeret opskrift på salaten i “Vild med grønt” af Louisa Lorang.

Reklamer

2 meninger om “Laks med rucola, æbler og syltede skalotteløg”

  1. Lækker opskrift. Men hvad skulle den anden limefrugt og oliven olien bruges til ? Jeg valgte at bruge saften til at dryppe på æbleskiverne for at hindre oxidering samt olien på panden samt lidt i salaten. Glæder mig til at følge din side.

    1. Hej Jens-Henrik

      Hmmm, den opskrift er vist kommet til verden lige hurtigt nok, hva’? For jeg da godt se, at den resterende limesaft og olivenolie er gledet ud i kampens hede.

      Nåh, men som jeg husker det, så skulle der stå limesaften fra BEGGE lime sku’ i kaserollen – omvendt vil jeg mene, at måden du brugte det på for at forhindre æbleskiverne i at blive brune bestemt heller ikke er noget dumt bud. Måske en kombination er ideel?

      Olien er halvt til stegning af fisken samt til at dryppe over æblesalaten.

      Tak for respons i øvrigt – altid dejligt!

      Mvh.
      Thomas

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s