Goong Gah Tee-em med indonesisk tilføjelse


Goong Gah Tee-em med indonesisk tilføjelse.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Hvis alt skulle være helt efter bogen, så er Goong Gah Tee-em blot en del af flere småretter. Men hvis man skal mætte mere end én mund, og der ikke er andre retter end denne, så kræver det lidt ris – og netop risene er lidt tørre, hvis der ikke tilføjes lidt ekstra væde ift. den oprindelige opskrift.

Med andre ord: Dette er opskriften på Goong Gah Tee-em med ris og et skud indonesisk sauce lavet af hvidløg, jordnødder, chili og palmesukker. Men saucen er her ikke lavet fra bunden, men ud fra nedenstående pakke, som vi fik af en fra Bali hjemvendt veninde. Det smager virkelig godt, men jeg kan ikke umiddelbart finde den her i Danmark, så hvis du ved, hvor man kan, eller kender et tilsvarende produkt, så drop mig endelig en kommentar!

4 fed hvidløg, knust
2 spsk fiskesauce
2 spsk friskhakkede korianderblade
1 citron, saften heraf
2 spsk brun farin
1/2 tsk peber
500 g rejer
Sesamolie
1 1/2–3 dl vand
1 pakke Sambel Pecel
3 dl ris


Lav en marinade af hvidløgene, den friskhakkede koriander, fiskesauce, brun farin og peber. Smid rejerne deri og lad dem marinere i ca. 30 minutter.

Opvarm 2 spsk olie i en stegepande. Kyl de marinerede rejer på, og steg et par minutter – pas endelig på ikke at give dem for længe, da de ellers bliver seje og kedelige. Klem lidt citronsaft i blandingen and you’re good to go.

Saucen laves ganske simpelt ved, at man skærer sin Sambel Pecel i skiver, smider dem på panden og tilsætter 1 1/2–3 dl vand alt efter, hvor krydret mad man kan tåle. Kog op og smag til. Det skal her i øvrigt lige tilføjes, at det er ret stærkt, hvilket man skal tage højde for, hvis man har små børn, som også skal smage – den førstefødte var ikke helt tilfreds med sin portion grød bestående af rejerne, lidt ris og 1/2 tsk sauce. Det var sgu’ for stærkt for den stakkels dreng, som derefter måtte tage til takke med majsgrød med banan. Stakkels.

Risene koges 12 minutter (1 dl ris til 1 1/2 dl vand), hvorefter de skal hvile i 10 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s