Peshawar-curry med krydrede basmatiris


Peshawar-curry med krydrede basmatiris.

Antal personer: 2 sultne personer eller 3 knap så sultne personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Denne curry er oprindeligt med lam, men det bryder fruen i huset sig ikke så meget om, så derfor er den her tilberedt med oksekød.

Gør i øvrigt dig selv den tjeneste, at købe alle krydderierne til retten. De koster ikke alverden, kan bruges til maaaange andre retter, og det er altså nu engang dem, som får det samlede billede til at blive indisk.

Curry
4 spsk olivenolie
2 1/2 cm kanelstang
5 grønne kardemommekapsler, frøene knust
5 nelliker
2 laurbærblade
700 g oksekød i tern (eller lam, hvis det skal være helt efter bogen)
1 stort løg, finthakket
2 tsk ingefærpasta
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk tomatpure
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk korianderfrø, stødt
1 tsk spidskommen
125 g græsk yoghurt
2 tsk majsmel
1 tsk chilipulver
1 1/2 dl lunken vand
2 spsk frisk koriander, grofthakket

Ris
225 g basmatiris
30 g ghee (fås i asiatiske supermarkeder)
5 grønne kardemommekapsler, frøene knust
5 nelliker
2 laurbærblade
1/2 kanelstang
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk sennepskorn
4 1/2 dl vand
2 spsk frisk koriander, grofthakket

Curry
Varm olien op i en gryde ved svag varme og tilsæt kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade. Lad dem stege lidt i 25–30 sekunder og tilsæt derefter kødet, skru op til jævn varme og svits kødet til det er brunet og al væden er væk.

Tilsæt løg og hvidløg sammen med ingefær, steg videre under konstant omrøring, og tilsæt derefter tomatpure, gurkemeje, korianderfrø og spidskommen. Steg videre i 3–4 minutter.

Pisk yoghurt med majsmel og chilipulver og kom det ned til kødet. Skru ned for varmen, tilsæt vandet, og lad det hele simre i 50 minutter – rør lidt i det fra tid til anden, så saucen ikke lægger sig i bunden og branker.

Rør den friske koriander i til sidst, og server sammen med risene.

Ris
Skyl riskornene og læg dem i blød i 30 minutter. Lad dem derefter dryppe godt af.

Smelt ghee ved høj varme i en kasserolle, tilsæt alle krydderierne (stød dem grundigt i en morter) og steg dem i 30 sekunder. Tilsæt risene og rør rundt, så alle kornene bliver fedtet ind i krydder/ghee-blandingen. Tilsæt herefter vand og lad det simre i 10 minutter.

Tag låget af risene og lad dem stå i 5 minutter, inden du propper den hakkede koriander i, rører rundt og serverer sammen med ovenstående curry.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s