Rejer med kokosris. Eller det blev så til kokosrejer med ris …


Rejer med kokosris. Eller det blev så til kokosrejer med ris.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Der blev byttet lidt rundt på tingene i aftenens menu, da jeg kom i tanker om, at opskriften reelt var afprøvet en gang før – og kasseret, da den ikke smagte mig. Oprindeligt skal der nemlig kokosmel ned sammen med risene, men det resulterer blot i, at man er i tvivl om, om risene er kogt for lidt, da kokosen jo er nogle små lidt hårde stykker. Men nedenfor er den modificerede udgave, og den smager ganske glimrende faktisk.

100 g tørrede kinesiske svampe (jeg brugte Judasøre, som fås i asiatiske supermarkeder) udblød i vand
2 spsk sesamolie
3 forårsløg
2 friske røde chilier, finthakkede
2 dl jasminris
1 dåse kokosmælk
1/2 terning fiskebouillon
350 g store rejer (køb dem hele eller med hale på endnu – de er altså bedre end “Store Grønlandske Rejer” fra frost, som sgu’ ik’ er ret store
Evt. thai-basilikum til pynt

Udblød svampene i 15 minutter i vand (tjek lige pakken for det præcise antal minutter, da det afhænger af svampetypen du bruger). Hæld vandet fra, kassér de hårde stykker og skære resten i tynde strimler.

Imens varmes olien i en wok, hvori du lynsteger forårsløg og chili i 2–3 minutter, eller til det er svagt lysebrunt. Tilsæt svampene og steg videre i ca. 3–4 minutter.

Tilsæt derefter fiskebouillon og kokosmælk og lad det hele simre ved svag varme mens du koger risene.

Rejerne smider du i kokossauceb et par minutter inden risene er færdige – de skal kun lige blive lyserøde, ellers bliver de nemt seje.

Ris: Brug halvanden gang så meget vand som ris, når du koger dem – det rammer spot on hver gang. Altså 1 dl ris pr. mand til 1 1/2 dl vand. Kog i 10 minutter og lad hvile i 12 minutter.

Hak evt. lidt Thai-basilikum over retten og lykken er gjort …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s