Rødspættefilet med catalansk spinat


Rødspættefilet med catalonsk spinat. Opskrift til 2 personer.

50 g rosiner
50 g pinjekerner
4 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
500 g friske spinatblade
4 rødspættefileter
Salt
Peber
8 tomater, halveret

Hæld rosinerne i en lille skål og dæk dem med varmt, kogt vand. Lad dem trække i 15 minutter og lad dem derefter dryppe af.

Rist pinjekernerne på en tør pande ved jævn varme i 1–2 minutter. Ryst panden jævnligt, til de er gyldne.

Varm olien på en stor pande ved jævn varme. Tilsæt hvidløg og steg i 2 minutter, eller til de er gyldne. Tag dem op med en hulske og kassér dem.

Tilsæt spinaten med det vand, der hænger på (pas på det sprøjter lidt). Læg låg på og damp i 3–4 minutter eller til spinaten er faldet sammen. Tag låget af, tilsæt rosiner og pinjekerner og dam til al væden er fordampet.

Smag til med salt og peber og hold spinaten varm.

Steg de halve tomater, som du stænker med olie og salt og peber på en brandvarm pande nogle minutter på hver side.

Imens pensler du fiskefileterne med olie og drysser dem med salt og peber. Steg dem derefter til fiske lige akkurat er gennemstegt, og den falder fra hinanden i flager, når du hiver lidt i den med en gaffel.

Reklamer

One thought on “Rødspættefilet med catalansk spinat”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s