Rødvinsbraisserede svinekæber med mos af kartofler, knoldselleri, persille, parmesan, smør og æggeblommer


Rødvinsbraisserede svinekæber med mos af kartofler, knoldselleri, persille, parmesan, smør og æggeblommer. Opskrift til 12 personer.

Der var engang, hvor svinekæber var til at betale. Men så fandt kineserne ud af, at de ville spise hele hovedet af grisen, hvilket så medførte, at de danske slagterier tænkte: “Hvorfor have besværet med at skære kæberne fri og oven i købet skulle smide en masse ud bagefter, hvis kineserne vil købe hele molevitten?” Og på den måde kom danske svinekøber til at koste kr. 150 kiloet på ingen tid. True story!


Nåh, men om ikke andet, så lykkedes det mig at finde svinekæber til en yderst overkommelig pris i Metro, så har du kort dertil, eller kan låne et, så er det altså stedet at gå hen – medmindre du vil betale overpriserne hos de danske slagterier altså, eller kender en i den kinesiske mafia …

Svinekæber
5 kg svinekæber befriet for den seje sene på bagsiden
4 porrer
4 løg
6 fed hvidløg
6 gulerødder
1/2 knoldselleri
6 dl hønsebouillon
1 liter rødvin
Salt
Peber
Laurbærblade
Friske salvieblade
Olivenolie

Kartoffelmos
3 kg kartofler
1/2 knoldselleri
1 bdt bredbladet persille, hakket
50 g smør
100 g friskreven parmesan
4 æggeblommer
1 dl piskefløde


Svinekæber

Vask, skræl og hak grøntsagerne, og svits dem i smør og olie ved høj varme, til det får lidt farve og karamelliserer og kom dem i en stor gryde.

Brun svinekæberne til de har fået en god farve. Kom dem derefter op til grøntsagerne og tilsæt bouillon, rødvin, laurbærblade, krydderurter, hvidløg og salt og peber.

Lad retten simre ca. 3–3,5 time ved middel varme.

Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og knoldsellerien. Skær selleri i stykker der er lidt større end de kartofler, som du bruger. Kog i letsaltet vand til alt er mørt og godt.

Mos kartoflerne og selleri og tilsæt alle de andre ingredienser – æggeblommerne først til allersidst. Smag til med salt og peber.

Historien om den franske citrontærte
Grundet en misforståelse udi planlægningens kunst, så blev den franske citrontærte udskudt til den kommende lørdag – den var ellers klar, som det kan ses på fotobeviset nedenfor (topping mangler, men det betød heldigvis blot, at den kunne komme i fryseren):

Opdatering mandag den 23. april kl. 20.40: Grundet ændringer i planerne for lørdag, så bliver den sat på menuen allerede torsdag i stedet for.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s