Italiensk farsbrød med frisk pasta


Italiensk farsbrød med frisk pasta. Opskrift til 5 personer – og lidt til …

Min kære far introducerede mig for denne ret. Den lyder måske ikke af det helt store, men den ligger på min Top 5 over ting, som jeg rigtig, rigtig, rigtig godt kan li’ – parmesanen og det mælke-opblødte brød i farsbrødet giver det en rigtig go’ smag og en ret lækker konsistens.

Farsbrødet
900 g magert hakket oksekød
80 g kogt skine, finthakket
2 æg
100 g friskrevet parmesan
2 dl mælk
200 g hvid brød uden skorpe
Salt
Peber
Muskatnød
Mel
Rasp

Saucen
1 løg
2 gulerødder
2 selleristilke
Olivenolie
2 dl tør hvidvin
60 g tørrede Karl Johan-svampe, opblødt i vand (en bakke med friske champignoner går også an i en snæver vending)
2 dåser hakkede tomater
Salt
Peber

Opblød brødet i mælken, pres mælken fra igen, og bland det med den hakkede skinke, parmesan og det hakkede kød.

Tilsæt æg og smag til med salt, peber og muskatnød. Form til et farsbrød, og vend det i mel blandet med rasp.

Finthak alle grøntsagerne og svits dem let gyldne i olien. Sæt til side.

Tilsæt lidt mere olie på samme stegepande, og smid farsbrødet op og brun det på alle sider.

Læg grøntsagerne ved igen og tilsæt hvidvinen. Når vinen er så godt som kogt helt ind, så smider du svampene på. Hvis du har brugt de tørrede, så smider du en lille smule af svampevandet med også.

Kom de hakkede tomater ved og smag til med salt og peber.

Kog under låg i ca. 1 time. Alternativt kan du smide uhyret i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader.

Servér i skiver med saucen over med frisk pasta til.

Advertisements

4 meninger om “Italiensk farsbrød med frisk pasta”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s