Frikassé af kyllingebryst med “Verdens bedste brød”


Frikassé af kyllingebryst med “Verdens bedste brød”. Opskrift til 2 personer og et ganske stort brød, hvor der sagtens er til morgenmaden og frokosten dagen efter.

Det ser måske ikke vildt indbydende ud på billedet, men hold nu k…, hvor smagte det godt! Og “Verdens bedste brød” er bare … Ja, verdens bedste brød. Jeg glemte godt nok saltet i det denne gang, så det må være “Verdens næstbedste brød” i denne omgang …

Frikassé af kyllingebryst
2 kyllingebryster
Salt
Peber
Olivenolie,
2 1/2 dl hønsebouillon
50 g friskrevet parmesan
2 æggeblommer
Revet skal af en øko-citron

Verdens bedste brød
En klump gær på størrelse med 2 ærter
600 g vand
800 g hvedemel
16 g salt (husk det nu)

Frikassé af kyllingebryst
Skær kyllingebrysterne i mindre tern. Drys dem med salt og peber og steg dem gyldne i olivenolien. Tilsæt bouillon og lad det simre i 25 minutter.

Pisk æggeblommer, citronskal og parmesan sammen, og hæld det ned til kyllingen.Varm det op til lige inden kogepunktet, så osten kun lige smelter, men æggeblommerne ikke når at blive grynede.

Servér – evt. med verdens bedste brød.

Verdens bedste brød
Opløs gæren i vandet i en skål, og bland resten af ingredienserne i. Du skal ikke ælte, men bare vende melet med vand i 30 sekunder, indtil alt melet er vådt. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå på bordet i 12-18 timer – 18 timer er bedre en 12

Hæld dejen ud på et meldækket bord. Den flyder lidt ud. Fold den et par gange med hænderne, først på den ene led, og så den anden. Læg dejen op i en skål, der er smurt på indersiden, eller et meldækket viskestykke, der foldes rundt om dejen. Lad den hæve i yderligere to timer.

I mellemtiden sætter du din stegeso i en 250 grader varm ovn. Gryden skal stå i ovnen i mindst 30 minutter for at blive godt varm.

Tag den brandvarme gryde ud, og smid et stykke bagepapir i, hvorpå du hælder dejen ud. Sæt stegesoen i ovnen med låg på i 40 minutter. Tag låget af og bag i yderligere 10 minutter. Alle ovne er forskellige, så hold godt øje med brødet, når låget er taget af, så det ikke brænder på.

Tag brødet ud og lad det afkøle i minimum 2 timer.

18 kommentarer til “Frikassé af kyllingebryst med “Verdens bedste brød””

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.