Linguine med laks, rucola og saltede citroner


Linguine med laks, rucola og saltede citroner. Opskrift til 2 personer.

Jeg må være ærlig: Dette er ikke en ret, som er så ophidsende, så det gør noget. Det smager fint, men det er ikke noget, som sætter sig i hukommelsen til evig tid. De saltede citroner er dog gode, og dem glæder jeg mig til at bruge i mange andre sammenhænge.

Linguine-delen
Linguine efter sult og behov
75 g rucola
150 røget laks
1 fed hvidløg
Olivenolie
1 saltet citron, finthakket (se nedenfor)
Salt
Peber

Saltede citroner-delen
6 øko-citroner
3–4 dl groft salt

Linguine-delen
Kog linguine efter anvisningerne på pakken.

Lige inden pastaen er færdig, varmes olien på en pande. Svits hvidløg i ca. 1 minut – det må endelig ikke tage farve, for så bliver det mærkelig bittert.

Tilsæt laks, saltet citron og rucola og smag til med salt og peber. Svits i ca. 1 minut og tag panden af varmen.

Dryp vandet fra pastan og bland med saucen.

Saltede citroner
Vask citronerne, og skær et kryds fra top og næsten helt i bund gennem 5 af citronerne. Citronerne skal stadig hænge sammen.

Kom salt ind i citronerne, læg dem i et stort sylteglas, og pres dem godt sammen. Fyld resten af saltet på, pres så saften af den sidste citron ned i glasset og luk det.

Stil de saltede citroner til side på et mørkt og køligt sted i minimum 1 måned inde brug.

Citronerne, der nu har fået en mere kompleks og intens duft, kan bruges som krydderi.

Reklamer

7 kommentarer til “Linguine med laks, rucola og saltede citroner”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.