Kylling Mkaddam Souiri


Kylling Mkaddam Souiri. Opskrift til 5 personer.

Hvis alt skal være helt efter bogen, så skal denne ret laves med 2 hele kyllinger, som man udbener, renser med salt og hvid eddike og hele møllen. Men hvis tiden ikke lige er til dén slags, så kan kyllingefileter sagtens gøre jobbet efter min mening.

5 store kyllingefileter
250 g løg, finthakket
100 ml olivenolie
1 bundt persille, hakket
1 bundt koriander, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 tsk stødt ingefær
5 kanelstænger
5 æg
1/2 tsk safrantråde
1 citron
Salt
Peber

Olien opvarmes i en gryde og løgene smides i og svitses – pas på de ikke bliver brune, men kun klare. Kom derefter kyllingerne i og brun ganske kort.

Drys 3/4 af persillen samt al korianderen over og krydr med salt og peber.

Ingefær, safran, kanel og saften fra citronen hældes over og retten koges ganske kort op. Hæld derefter hele indholdet over i en tagine, hvis du har sådan en. Ellers kan en stegeso bruges. Og alternativt kan retten rent faktisk også blot blive stående i gryden med låg på. Hvis du bruger én af de to første løsninger, så skal skidtet i ovnen ved ca. 225 grader i 40. Bliver tingene liggende og hygger sig i gryden, så er kogetiden ca. den samme.

Pisk æg sammen med resten af persillen og hæld det over retten. Lad derefter retten simre videre i 10–15 minutter til æggemassen lige er stivnet.

Normalt serverer jeg retten med ris, men der er i virkeligheden ikke ret meget “sovs” i retten, så det kan godt være en smule tørt, så måske en omgang bulgur med finthakkede tomater, koriander, agurk og evt. hakkede tørrede abrikoser er bedre. Prøv jer frem – og vend gerne tilbage med, hvad der fungerer bedst!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s