Butterchicken med tandoorikylling, hjemmebagte naanbrød og mynte/yoghurtchutney

Butterchicken med tandoorikylling, naanbrød og mynte/yoghurtchutney. Opskrift til ca. 13(!) personer. Opskrift på naanbrød andetsteds på bloggen.

Jep, jeg glemte at tage billede af den endelige kunstværk … Igen …

Tandoorikylling
1500 g kyllingebryst
2 spsk hvidløg/ingefærpasta
2 spsk stødt paprika
2 tsk støt kanel
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt korianderfrø
1 tsk chilipulver
2 nip stødt nellike
4 dl yoghurt  naturel

Butterchicken
Tandoorikyllingen
2 store løg, hakkede
3 spsk ingefær/hvidløgspasta
3 dåser hakkede tomater
Chilipulver efter smag
25 g ghee eller smagsnetutral olie
2 dl vand
2 spsk tomatpure
100 g smør i mindre tern
2 spsk garam masala
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt korianderfrø
1 bundt frisk koriander
2 tsk sukker

Mynte/yoghurtchutney
4 grønne chili
2 bundter mynteblade, hakkede
1 bundt koriander, hakket
2 løg, hakkede
8 spsk yoghurt naturel
2 spsk citronsaft
Salt

Tandoorikylling
Bland ingefær/hvidløgspasta med de tørre krydderier i en skål og tilsæt yoghurten.

Skær kyllingen i mundrette stykker og hæld marinaden over. Lad det stå i minimum 24 timer.

Butterchicken
Kom ingefær/hvidløgspasta i en blender sammen med tomater, chilipulver, sukker og lidt salt. Blend det til en glat pasta.

Smelt ghee eller olie i en gryde ved jævn til høj varme og tilsæt tomatblandingen (pas på det sprøjter en del). Rør tomatpure i og lad det småkoge til det tykner lidt – det ta’r cirka fem minutter alt efter mængden.

Rør halvdelen af smørret, garam masala, spidskommen og koriander i. Tilsæt kyllingen og vend det godt sammen. Lad det simre til kyllingen i gennemstegt. Rød smørret i saucen og smag til.

Servér med ris, naanbrød og mynte/yoghurtchutney.

Mynte/yoghurtchutney
Kom alle ingredienser i en blender og kør det til en tyk, grov masse.

Chutney kan holde sig i 3–4 dage i køleskabet.

 

Reklamer

3 meninger om “Butterchicken med tandoorikylling, hjemmebagte naanbrød og mynte/yoghurtchutney”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s