Helstegt svinemørbrad med hvid bønnesalat med citron, porrer og fennikel

Helstegt svinemørbrad med hvid bønnesalat med citron, porrer og fennikel. Opskrift til 2 personer.

Umiddelbart kunne salaten godt ligne noget, som en tysk motorvejsrestaurant kunne finde på – men den smager sgu’ godt, og er lækker sprød og knasende med masser af smag! Prøv det …

1/2–1/1 svinemørbrad (alt efter, hvor meget kødspiser man nu er)
2 dl hvide bønner (kogte – det ta’r ca. 50 min.)
2 øko-citroner
3 spsk honning
1 spsk hvidvinseddike
1 porre i ultratynde skiver
1 fennikel i ultratynde skiver

Afpuds svinemørbraden, gi’ den en omgang med salt og peber og kyl den på en brandvarm pande med smør og olie. Brun den på alle sider, og skru derfor ned på middel varme til dyret er klar. Lad kødet hvile i 15 min. inden du skærer det i middel-tynde skiver.

Alt imens kødet steger, så er det i krig med salaten: Skræl skallen af den ene citron med et juliennejern og smid dem op i en kasserolle sammen med saften af begge citroner, honning og eddike. Varm op til honningen lige akkurat er smeltet, og køl det derefter ned.

Skær porre og fennikel i ultratynde skiver, smid dem op i en skål og hæld bønner og dressing derop. Servér sammen med det rosastegte kød og fredagen er fuldendt.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s