Mexi-mad af den småsnaskede slags …

Mexicanske majspandekager med avocado-snask og kylling (opskrift til 2 sultne personer)

Majspandekager
75 g polenta (majsmel)
90 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
3 3/4 dl kernemælk
3 æg
30 g smeltet smør
Olie
2 stk kyllingefileter
Creme Fraiche til servering

Avocado-snask
2 store modne avocadoer
8 forårsløg
2 modne hakkede tomater
1 tsk chilisauce
2 spsk citronsaft
Salt
Peber

Majspandekager
Majsmelet sigtes ned i en stor skål sammen med mel, bagepulver, salt og sukker. Lav en fordybning i midten. Kernemælk, æg og smør piskes sammen i en skål, og hældes ned i melblandingen, hvorefter det piskes godt og grundigt, så der absolut ingen klumper er. Stil til side i 20 min. inden pandekagerne bages i (en del) smagsneutral olie ved svag til jævn varme.

Avocado-snask
Avocadoerne skæres midt over på langs og stene fjernes (men gem den, og smid den i den færdige snask, så bliver det nemlig ikke brunt). Kødet tages ud og kommes i en skål. Mos det med en gaffel og tilsæt forårsløgene. Rør også tomat, chilisauce, citronsaft, salt og peber i. Når avocadomosen er godt blandet, stilles den i køleskabet i 30 minutter.

Steg kyllingen og skær den i skiver, og server den med pandekagerne og avocado-snasken. Prop til slut en klat creme fraiche i, så er du godt kørende …

Advertisements

2 meninger om “Mexi-mad af den småsnaskede slags …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s