Cremet polenta med kylling/tomatsauce

Cremet polenta med kylling/tomatsauce (8 personer)
– en rigtig vinterret, som, i mine smagsløg, smager af vinterferie. Og det er vel at mærke til trods for, at jeg aldrig har fået sådan en ret på en vinterferie!

4 dl fin minut-polenta
9 dl vand
250 g mascarpone
1 kg kyllingeinderfilet
4 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpure
3 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
3 blegselleri, finthakket
3 gulerødder, finthakket
500 g champignon
1 glas sorte oliven
Hønsebouillon
Hvidvin
Olivenolie
Salt
Peber

Varm olien i en stor gryde og svits løg, , hvidløg, blegselleri og gulerødder i 5–6 minutter.

Tilsæt herefter champignoner og svits videre i endnu 4 minutter.

Hæld et stort glas hvidvin ned til grøntsagerne sammen med en hønsebouillon-terning og kog ind til det halve.

Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, oliven og kylling og lad hele molevitten koge ved svag varme til det skal serveres. Det gør ikke noget, hvis det først er nogle timer senere. Det er næsten “jo længere tid, jo bedre”.

Kog vandet til polenta op og tilsæt polentaen. Kog under omrøring i 2 minutter og smag til med salt og peber. Rør herefter mascarponen i.

Servér og drøm dig til alpernes sol og sne!

Reklamer

One thought on “Cremet polenta med kylling/tomatsauce”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.