Kalvecuvette med svamperisotto med cognac og fløde

Kalvecuvette med svamperisotto med cognac og fløde (4 personer)

Ja, det er sgu’ ikke lige et billede der ligefrem sælger retten, men glemte at tage billeder, inden maden var forsvundet igen.

1 stk. kalvecuvette
50 g smør
1 god håndfuld tørrede svampe efter smag
1 spsk cognac
3 spsk. madlavningsfløde
9 dl grøntsagsfond
1 spsk olivenolie
8 skalotteløg, hakkede
2 knuste fed hvidløg
275 g risottoris (grødris går også fint)
100 g friskrevet parmesan (endelig ikke det der savsmuld på pose)

Kalvecuvette
Knid fedtsiden med salt og hvidløg og smid uhyret i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til det har en kernetemperatur på 60–65 grader. Lad kødet hvile i ca. 20 minutter inden du skærer det ud.

Risotto
Udblød de tørrede svampe i vand i en times tid, inden de skal bruges. Skær dem herefter i mindre stykker.

Varm halvdelen af smørret på en pande, til det bruser, og tilsæt så svampene og svits dem i 5 minutter. Tilsæt salt og peber. Kom cognac i og kog til den er reduceret til det halve, og rør så fløden i. Lad svampene simre i 5 minutter, til saucen er blevet lidt tykkere, og sæt derefter svampene til side.

Varm fonden til den næsten koger, og hold den varm. Varm resten af smørret samt olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og lad dem simre i 1–2 minutter, til de er bløde, men endnu ikke har taget farve. Tilsæt hvidløg.

Kom risene i og rør med en træske, til de er dækkede af fedtstof – ca. 1 minut. Tilsæt 1 suppeskefuld varm fond og lad den simre under omrøring, til den er opsuget. Fortsæt således, til al væden er opsuget og risene er møre. Det tager ca. 20–25 minutter. Husk at røre konstant.

Tilsæt svampeblandingen, den revne parmesan, salt og peber og bland det hele godt. Tag gryden fra varmen, læg låg på og lad det hvile i 2 minutter.

Reklamer

En mening om “Kalvecuvette med svamperisotto med cognac og fløde”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s